in

Skočile cene pečenja pred praznike

Cena sirovog prasećeg i jagnjećeg mesa, takozvane žive vage, obavezno skače pred Vaskrs, Prvi maj i Đurđevdan, jer domaćini tada najmanje štede, a prodavci tokom ovog udarnog perioda najviše zarade. Prasetina se u prodavnicama već prodaje po ceni od 900 dinara za kilogram, dok pečenjare pečenje prodaju i po 2.500.

Naravno, u manjim mestima i u lokalnim pečenjarama cena je manja, a u tabeli pogledajte prosečne cene u gradovima:

mesto           prasetina           jagnjetina

Beograd           2.100              2.800

Novi Sad         2.300               2.300

Kragujevac       2.300              3.000

Zrenjanin          2.000              2.500

Šabac               2.000             2.400

Čačak               2.000             2.400

Niš                   1.900              2.300

Užice                1.700             2.500

Vranje              1.450              1.800

Izvor: Alo.rs

Zbog velikog interesovanja Semir Gicić u još jednom terminu

Deset fantastičnih ideja za farbanje jaja